Naailes Amsterdam

ensaid

Modinette 

Het tekenen van de basispatronen om zelf eenvoudige dames-, kinder- en vrijetijdskleding te kunnen maken. Tevens eenvoudige werkstukjes zoals zakken, halzen afwerken, ritsen inzetten enz. In dit boek starten we met  borduren van verschillende steken, tappisserie, platborduren en smocken.

 Costumière
Uitbreiding van de stof modinette. Het tailleren en figuuraanpassingen word u geleerd. Verschillende coupe verwerkingen. V
erder in op de kimonomouw en reverkragen. Plooirok. Borduren; werken met koord, lint, kralen, soutage en wol

Tailleuse
Verschillende Rok- en broekmodellen. Aanpassingen broeken.
Raglanmouwen en toepassing van de coupenaden. Tevens eerste gedeelte van stoffen- en warenkennis.

Coupeuse
Asymmetrische en gedrapeerde modellen en mantels en mantelpakjes. Het binnenwerk en voeren van de mantel komt volop aan bod.

Coupeuse-leidster
Herenkleding , damesgelegenheidskleding met o.a. volants, draperieën en jabots. Uitgebreide stoffen- en warenkennis.

Handwerkontwerpster
De basis van een groot aantal handwerktechnieken.  zoals kantklossen, patchwork, macramé , breien en haken enz. Je ontwerp zelf je borduur patronen, welke uitgevoerd gaan worden in bovenstaande borduurwerken. 

Modiste
Het maken van 12 hoeden en petten. De hoeden worden in het groot maar ook op schaal gemaakt. Accessoires zoals tassen, sieraden en corsages. 2 bruidskroontjes. Handschoenen en een tas.

Lerares- Coupeuse
Het uitwerken van zeer moeilijke modellen en in bijzonder aandacht voor didactiek. Stage is ook een verplicht onderdeel.

Boeken
De benodigde boeken voor een ENSAID- opleiding kunnen bij de lerares worden besteld. Maximaal heeft u 2 boeken per opleiding nodig. De kosten bedragen € 30,00 incl. btw per boek. Deze behoren bij de opleiding, wilt u ze los kopen dan kosten de boeken € 55,00 per stuk.

Examen
In de maanden februari en juni bestaat er de mogelijkheid om een opleiding af te ronden met een examen. Examens zijn niet verplicht. Het leraresexamen kan alleen in juni behaald worden. Er worden speciale dagen georganiseerd voor de lerares in opleiding.

Kom gerust eens in de boeken kijken.

 

 

‚Äč

Rok met draperie

Coupeuse opleiding Amsterdam Louwesweg1

naailes