Ensaid opleiding


Onze opleidingen en naailessen zijn niet aan leeftijd gebonden.
De Ensaid opleiding is een gedegen coupeuse opleiding.  

Tot coupeuse zijn er 4 boeken (modinette, costumière, tailleuse en coupeuse). 
Bij het vak tailleuse komt er het boek ''Stoffen en warenkennis'' bij.
Na het volgen van een onderdeel is er de mogelijkheid om d.m.v. een examen in het bezit te komen van een officieel Ensaid-diploma. 
Na het behalen van je coupeuse diploma kan je nog verder tot aan coupeuse lerares. Je krijgt dan nog 4 boeken modiste, handwerkontwerpster, coupeuse leidster en als laatst lerares. 
Met dit diploma is het mogelijk om zelf les te gaan geven voor de Ensaid.

Modinette 

Het tekenen van de basispatronen om zelf eenvoudige dames-, kinder- en vrijetijdskleding te kunnen maken. Tevens eenvoudige werkstukjes zoals zakken, halzen afwerken, ritsen inzetten enz. In dit boek starten we met  borduren van verschillende steken, tappisserie, platborduren en smocken.

Costumière
Uitbreiding van de stof modinette. Het tailleren en figuuraanpassingen wortd u geleerd. Verschillende coupe verwerkingen. Verder in op de kimonomouw en reverkragen. Plooirok. Borduren; werken met koord, lint, kralen, soutage en wol

Tailleuse
Verschillende Rok- en broekmodellen. Aanpassingen broeken.
Raglanmouwen en toepassing van de coupenaden. Tevens eerste gedeelte van stoffen- en warenkennis.

C
oupeuse
Asymmetrische en gedrapeerde modellen en mantels en mantelpakjes. Het binnenwerk en voeren van de mantel komt volop aan bod.

Coupeuse-leidster
Herenkleding , damesgelegenheidskleding met o.a. volants, draperieën en jabots. Uitgebreide stoffen- en warenkennis.

Handwerkontwerpster
De basis van een groot aantal handwerktechnieken.  zoals kantklossen, patchwork, macramé, breien, haken enz. Je ontwerpt zelf je borduur patronen, welke uitgevoerd gaan worden in bovenstaande borduurwerken. 

Modiste
Het maken van 12 hoeden en petten. De hoeden worden in het groot maar ook op schaal gemaakt. Accessoires zoals tassen, sieraden en corsages. 2 bruidskroontjes. Handschoenen en een tas.

Lerares- Coupeuse
Het uitwerken van zeer moeilijke modellen en in bijzonder aandacht voor didactiek. Stage is ook een verplicht onderdeel.

Boeken
De benodigde boeken voor een ENSAID- opleiding kunnen bij de lerares worden besteld.
U heeft maximaal 2 boeken per opleiding nodig.
De kosten bedragen € 30,00 incl. btw per boek. Deze behoren bij de opleiding, wilt u ze los kopen dan kosten de boeken € 55,00 per stuk.

lesgeld per maand € 75,00

Eerste keer administratie kosten  € 45.00

Examen
In de maanden februari en juni bestaat er de mogelijkheid om een opleiding af te ronden met een examen. Examens zijn niet verplicht.
Het leraresexamen kan alleen in juni behaald worden. Er worden speciale dagen georganiseerd voor de lerares in opleiding.

Kom gerust eens in de boeken kijken.

 

 

‚Äč

Coupeuse opleiding Pieter Calandlaan 258a 1069 KW Amsterdam